9. prosinca započela je nova crowdfunding kampanja prikupljanja donacija za otvaranje kriznog centra te kampanja za prikupljanje sredstava za besplatnu pravnu, psihološku i drugu pomoć i podršku ženama koje su preživjele nasilje te koje su teško pogođene krizom Covid-19, a koje se svakodnevno obraćaju savjetovalištu udruge Domine.

Nova Crowdfuncing kampanja Domina pokrenuta je na Global Giving platformi. Cilj nam je prikupiti 25 000 dolara za krizni centar. Istovremeno nastavljamo s prikupljanjem sredstava za podršku ženama pogođenim Covid krizom. Nakon što smo kroz proteklih godinu i po dana prikupile prvih 5 000 dolara, nastavljamo prikupljanje 1500 dolara.

Grad Split poznato je nema niti 10% traženih kapaciteta za siguran smještaj. Krizni centar u kojem bi žene dobile prvu pravnu i psihološku te svu drugu potrebnu pomoć i u kojem bi imale priliku promisliti o tome što žele poduzeti kako bi izašle iz nasilne situacije u kojoj su se našle bilo same ili sa svojom djecom u Hrvatskoj nije zaživio kao koncept. Posebno su ugrožene žene, žrtve seksualnog nasilja. Sredstva koja se za rad savjetovališta izdvajaju iz nacionalnog, županijskog i gradskog proračuna nedovoljna su. Zato je važno da ova kampanja uspije.

Podržite nas i uplatite donaciju na slijedećim poveznicama (COVID-19: help women victims of violence, Safe housing for women victims of violence).

Web stranica je još u izradi.