Udruga Domine objavila je 5. prosinca na svojoj Facebook stranici zahvalu Županu Bobanu te zastupnicima koji su prihvatili amandman Kristine Vidan, s kojom udruga već duže konkretno radi na otvaranju prvog kriznog centra u Splitu i Dalmaciji. Izjavu prenosimo u cijelosti.

Osnivanje, opremanje i rad Kriznog centra za žrtve nasilja. 50.000 Eura. Hvala Župan Blaženko Boban i Splitsko-dalmatinska županija. Hvala  svim zastupnicama i zastupnicima, a posebno Kristina Vidan i stranka Pametno, čini je amandman prihvaćen. Hvala i našim dugogodišnjim suradnicama Ružica Jakšić i Maja Krčum te klubu SDP-a u SDŽ koji zajedno s nama uporno od početka zagovaraju otvaranje kriznog centra. Želimo posebno zahvaliti i Danica Baričević koja je u ime HDZ-a podržala amandman. Hvala našim saveznicama u politici. Još jednom se pokazalo da zajedno pokrećemo promjene. Drago nam je da su sve političke opcije prepoznale dobrobit ove inicijative za naš Grad i Županiju.

Vjerujemo da ćemo zajedno nastaviti suradnju i pronaći najbolji i najefikasniji način za što skorije otvaranje Kriznog centra.

Web stranica je još u izradi.