S 31. svibnjem završila je prva godina programa O.K.U.R.A.ŽENA – Osnažena, kreativna, umrežena, ravnopravna, autonomna ŽENA – program podrške ženama koje su proživjele nasilje. Projekt se nastavlja provoditi  i kroz naredne dvije godine.

Radi se o programu namijenjenom  ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji iz područja širenja socijalnih usluga iz područja: Programi i aktivnosti pružanja podrške i socijalnog uključivanja žrtava nasilja. Program kroz  5  povezanih programskih aktivnosti (osnažena, kreativna, umrežena, ravnopravna i autonomna) doprinosi socijalnom i ekonomskom osnaživanju žena žrtava nasilja i žrtava nasilja u obitelji s ciljem njihovog aktivnog uključivanja u svijet rada, reintegracije nakon izlaska iz skrbi te prevencije rodno uvjetovanog nasilja. Tijekom prve godine provedbe održan je niz radionica s ciljem osnaživanja korisnica i pripreme za preuzimanje aktivnije uloge u svijetu rada. Tako su održane radionice ekonomske pismenosti, radionice šivanja i krojenja, sitnih kućnih popravaka te web dizajna i digitalnog marketinga. Također je održan ciklus radionica za volonterke u savjetovalištu kao i trodnevna radionica za stručni tim savjetovališta.  S novim radionicama udruga nastavlja na jesen te su otvorene prijave. Da su radionice izazvale veliki interes kod korisnica pokazuje i broj pristiglih prijava za jesenski ciklus radionica.

Prijave su moguće preko LINKa.

Trogodišnjeg programa „O.K.U.R.A.ŽENA – Osnažena, kreativna, umrežena, ravnopravna, autonomna ŽENA – program podrške ženama koje su proživjele nasilje“  financira MROSP.

Web stranica je još u izradi.