U subotu 9. ožujka završen je i drugi ciklus art terapijskih radionica namijenjenih jednoroditeljskim obiteljima. Prvi ciklus započeo je 10 veljače.

Ukupno je sudjelovalo 14 polaznica na dva ciklusa organizirana kroz 3 poludnevne radionice koje je vodila dugogodišnja suradnica udruge Domine, Doris Veronika, mag.psych. i edukatorica ekspresivne art terapije za praktičare.

Art terapija kao primarno sredstvo komunikacije koristi stvaralački likovni proces. Takav vid izražavanja daje nam priliku za uviđanjem, strukturiranjem i procesiranjem misli i osjećaja koji su, posebno u ovom izazovnom razdoblju, nerijetko uzburkani.

Kroz vježbe na radionicama korisnice su imale prilike raditi s različitim tehnikama kroz što se potiče eksperimentiranje i istraživanje, a time i upoznavanje samog sebe. Radionice su bile tematske i svaka se fokusirala na određeni aspekt važan za psihičku dobrobit. Krovni cilj ciklusa bio je povećanje samosvjesnosti, izražavanje, oslobađanje od stresa te kvalitetno provođenje vremena u dobrom društvu.

Art terapijske radionice dio su aktivnosti na provedbi projekta  „Jedni za druge kroz samohrano roditeljstvo“ iz područja aktivne podrške jednoroditeljskim obiteljima. Projekt se provodi uz podršku Središnjeg državnog odjela za demografiju i mlade u iznosu od 13.000 eura i traje od 1.9. 2023. do 31.8. 2024. godine. Partner na projektu je udruga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava iz Rijeke.

Web stranica je još u izradi.