U srijedu, 13. travnja učenici i učenice drugih razreda Prve gimnazije u Splitu zajedno s volonterkama udruge Domine sudjelovali su na poludnevnoj radionici kuhanja koju je vodila Ani Bubić.

Radionica je održana kao dio modula Misli zdravo – misli kreativno. Cilj ovog modula je unaprjeđenje životnih vještina te poticanje kreativnosti i zdravog načina života kod mladih. Radionica kuhanja održana je u sklopu akcije „O la la 366“ koja u Splitu traje već godinama a u okviru koje različite skupine, udruge, građani i građanke pripremaju svakodnevno  večere za beskućnike udruge MoST. Voditeljica radionice učenicima  je predstavila rad udruge Domine te su učenici kuhali po receptima Dike Marjanović Radica, autorice legendarne Dalmatinske kuhinje, kuharice koju gotovo svaka kuća u ovom kraju ima. Kuhali su se tingul i paradižot, a učenici su dali izuzetan doprinos ne samo u sjeckanju i miješanju već i u dobroj i pozitivnoj atmosferi. Podsjetimo, udruga Domine, u suradnji s umjetnicom Andreom Resner u Varošu je prošle 2021. godine, u okviru 3. Mediteranskog ženskog festivala otkrila mural posvećen Diki Marjanović Radica.

Projekt „Misli zdravo“ financijski je podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja s iznosom 86.666,67 kuna te projekt Agencija za mobilnost i programe EU kroz projekt solidarnosti sa 6.888,00 EUR

Web stranica je još u izradi.