Stručni tim Domina boravio je tri dana na Pelješcu u vremenu od 12. do 14. studenog, gdje je održana radionica na temu „Terapijski pristup u radu sa žrtvama nasilja, pravni i psihološki aspekti i iskustva rada u autonomnom centru za podršku preživjelim nasilje.“ O temi su govorile odvjetnica Vera Vučković i psihologinja Didina Baketić.

Radionica je iskorištena za godišnju evaluaciju rada savjetovališta te osnaživanje tima i volonterki. U prvih 10. mjeseci odrađeno je 464 sata, od toga 150 sati psiho-socijalne podrške, 125 sati pravne podrške i 147 sati psihološke podrške. Uz to provedeno je 10 sati obiteljskog savjetovanja, pruženo je 5 financijskih i materijalnih pomoći te 7 pratnji osoba od povjerenja koje su uglavnom ostvarile volonterke savjetovališta, aktivne u kriznom centru Domina. Jedna osoba je privremeno smještena. Zabilježeno je 301 sat osobno pružene podrške, 159 sati telefonske i podrške putem Interneta te 14 terenskih posjeta. Savjetovalište je u prvih 10. mjeseci imalo 184 korisnice njih 146 su po prvi put se obratili savjetovalištu, od toga 138 žena i 8 muškaraca. Za usporedbu, u protekloj godini došlo je do povećanja broja korisnica-ka savjetovališta za 300 %, pa je tako u 12 mjeseci bilo ukupno 179 korisnica-ka od kojih 155 novih, 140 žene i 15 muškaraca. Koji su primili 629 sati podrške. U 2019. taj broj je bio trostruko manji, kad je pruženo 181 sat podrške za ukupno 82 korisnika-ce.

Radionica je održana u okviru jednogodišnjeg projekta savjetovališta “Žena ženi – osnaživanjem i podrškom ZA društvo bez nasilja – savjetovalište za žene .žrtve obiteljskog nasilja” kojeg je podržalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Split. Aktivnosti osnaživanja tima i volonterki su dio projekta “Mreža ženske podrške – širenje mreže socijalnih usluga podrške ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja na području Dalmacije“. Program je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u području socijalna i humanitarna djelatnost, usluge vezane uz nasilje u obitelji.

Web stranica je još u izradi.