U Kući „Seka“ na Braču održana je  od 6. do 9. lipnja trodnevna radionica s ciljem edukacije stručnog tima savjetovališta i partnera iz udruge Žene Kosovske doline. Nažalost, kolegice iz Centra za socijalnu skrb iz Vrgorca nisu bile u mogućnosti sudjelovati.

Radionica je organizirana u suradnji sa Ženskom grupom Split s kojom udruga razvija dugogodišnju suradnju. Bila je to prilika za razmjenu iskustava u radu sa socijalno ranjivim skupinama te o temama rodno uvjetovanog nasilja i dosljedne primjene Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i u obitelji. Budući su kolegice iz partnerskog Centra za socijalnu skrb Makarska, podružnica Vrgorac ovaj put bile spriječene sudjelovati na radionici, izostala je dimenzija razmijene iskustava u međusektorskoj suradnji, što će se, vjeurjemo nadoknaditi bilo kroz druge aktivnosti, bilo organiziranjem nove radionice. Naime, udruga Domine upravo s Centrom za socijalnu skrb iz Vrgorca trenutačno ima jednu od najbolje ostvarenih suradnji.

Edukacija je provedena kao dio projekta “Savjetovalište kao sigurno mjesto za žene preživjele nasilje i obiteljsko nasilje“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike s iznosom od 150.000,00 kn, a provodi se od 1.1. do 31.12.2022. godine. Projekt je također u manjem dijelu (10.000,00 kn) financiran od strane Splitsko-dalmatinske županije, u razdoblju od 1.1. do 30.06. ove godine te grada Split u iznosu od 35.000,00 kn u periodu od 1.1.2022. do 31.12.2022.

Web stranica je još u izradi.