Tijekom travnja, u vremenu od 8. do 10. travnja, organiziran je studijski posjet kriznom centru u Ljubljani koji vodi neprofitna organizacija Ženska svetovalnica. Cilj posjeta bio je upoznati se s radom kriznog centra te u svom radu primijeniti iskustva dobre prakse.

Predstavnice Domina imale su prilike upoznati rad kriznog centra i savjetovališta Društva Ženska svetovalnica iz Ljubljane. Krizni centar trenutačno je na novoj, uređenoj adresi s kapacitetima za preko 30 korisnica. Od početka godine usluge centra već je koristilo 19 žena i djevojaka. Centar financijski podržava Grad Ljubljana te nadležno Ministarstvo po principima glavarine te ne ovise o nikakvim projektima i natječajima. Društvo Ženska savetovalnica centrom upravlja samostalno odnosno autonomno i prvo je takve vrste osnovano u Sloveniji. Svoja su iskustva rada prenijeli i na druga dva krizna centra koji djeluju u Kopru i Mariboru, a vode ih centri za socijalnu skrb. Iskustvo kolegica iz Ljubljane pokazalo se dragocjenim te se stručni tim Domina nada da će stečena znanja i iskustva imati prilike primijeniti u svom svakodnevnom radu kroz savjetovalište i krizni centar.

Studijska posjeta organizirana je u sklopu projekta “Žena ženi – mreža podrške u vrijeme krize” kojeg financira Balkan Trust for Democracy.

Web stranica je još u izradi.