Tim udruge Domine želi vam sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu! Ured udruge zatvoren je u razdoblju od 25. prosinca 2021. do 10. siječnja 2022. godine.

Još jedna uspješna godina je iza nas. Tijekom godine provodile smo 20 projekata od kojih 4 kao partnerice na provedbi. Kroz Ženski društveni centar Aida Koludrović udruga je razvijala edukacijsko-istraživački program, program za mlade te program osnaživanja žena. Tako je kroz 2021. godinu realizirano više istraživanja koja su se bavila temama ženske prošlosti, ženskog rada i nasilja nad ženama i u obitelji. Program za mlade podržali su Grad Split, Ministarstvo obrazovanja te Agencija za mobilnost i programe EU. Poseban uspjeh su grupe podrške koje se organiziraju kroz tečajeve šivanja i vezenja, art terapiju i druge okupacijsko-kreativne modele osnaživanja.

U Centru za žensku podršku Maja Čulić djeluje savjetovalište za žene preživjele nasilje i obiteljsko nasilje i krizni centar. Stručni tim centra čine zaposlenice (4) i stručne suradnice, psihologinje, odvjetnice, terapeutkinje (10) te volonterke kriznog centra (10).

U 2021. godini udruga je nastavila s razvijanjem Centra za ženska prava Vinka Bulić kroz kontinuiranu promociju i zagovaranje za ostvarenje rodne ravnopravnosti u ključnim područjima društveno-političkog života te razvijanjem mreža i partnerstava. Tako su Domine članice Europske mreže žena protiv nasilja (WAVE), Euro-mediteranske feminističke inicijative (IFE-EFI), Europskog ženskog lobija (EWL), Međunarodnog udruženja ženskih muzeja (IAWM) te Ženske mreže Hrvatske i mreže PETRA na nacionalnoj razini i ALF-Nacionalna koordinacija. Kroz 20 projekata realizirano je 27 partnerstva. Kroz razne programe i aktivnosti bilo je uključeno više od 1000 direktnih sudionica i sudionika te angažirano više od 60 volonterki i volontera koji su doprinijeli radu udruge s gotovo 1400 volonterskih sati.

Radujemo se novoj 2022. godini!

Vaše Domine

Web stranica je još u izradi.