U srijedu, 22. prosinca organizirana je online rasprava Feminističke intervencije s lica mjesta, rasprave iz 90-tih o silovanju u ratu. Događaj su pokrenule, povodom smrti Vesne Kesić, feministkinje iz post Jugoslavije i šire. Na događaju je pored velikog broja aktivistkinja iz Hrvatske, regije i šire sudjelovala i Mirjana Kučer.

27.12.2021. navršava se godina dana od kad nas je napustila Vesna Kesić, naša draga feministička drugarica, antinacionalistkinja, antiratna aktivistkinja, novinarka i feministička autorica, jedna od osnivačica Ženske mreže Hrvatske. Ženska mreža Hrvatske ujedno je bila organizatorica online događaja.

Feministkinje drugarice Vesne Kesić povodom godišnjice njene smrti pokrenule su godišnje online dvojezične susrete koji bi okupljale feminističke teoretičarke i praktičarke iz post Jugoslavije i šire. Ovaj prvi skup bio je posvećen razgovoru o briljantom tekstu Vesne Kesić Odgovor na tekst Catharine MacKinnon “Pretvaranje silovanja u pornografiju: postmoderni genocid” – a to znači i razgovoru o različitim stanovištima feministkinja o silovanja u ratu i hijerarhizaciji zločina i etniciteta, kao i inzistiranju na solidarnosti feministkinja iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Srbije za vrijeme ratova 90tih. Uvodna izlaganja dale su aktivistkinje i feministkinje: Ervina Dabižinović, Podgorica, Gorana Mlinarević, Sarajevo, Ksenija Kordić, Zagreb, Lepa Mlađenović, Beograd, Mojca Dobnikar, Ljubljana, Nela Pamuković, Zagreb, Vjollca Krasniqi, Prishtina te Vlasta Jalušić, Ljubljana. Događaj je moderirala Željka Jelavić, Zagreb. Pored regionalnih aktivistkinja sudjelovale su i brojne međunarodne te je događaj bio dvojezičan, s osiguranim engleskim prijevodom.

Web stranica je još u izradi.