Iskustva mladih LGBT osoba sa seksualnim nasiljem i uznemiravanjem bila su tema  sastanka udruge Domine i LGBT Centra Split, koji je u prostorijama udruge Domine održan, u srijedu 31. siječnja.

Tema sastanka bila su iskustva u radu s mladima, s posebnim osvrtom na probleme različitih oblika seksualnog nasilja i seksualnog uznemiravanja kojem su mladi izloženi, kroz razne oblike poput digitalnog nasilja, a da je pri tome svijest o doživljenom nasilju izuzetno niska. Podizanjem svijesti o nasilju među mladima svakako doprinosimo prevenciji i borbi protiv nasilja među mladima te samim time i kvalitetu života mladih.  Mladi pripadnici LGBTIQ+ zajednice dodatno su izloženi problemu jer su stigmatizirani, nemaju povjerenja u sustav i teško im je potražiti pomoć i otvoreno razgovarati o problemima s kojima se suočavaju. Stoga su se upravo projekti prevencije nasilja među mladima pokazali uspješnim i prihvaćenim od strane mladih.

Na sastanku je dogovoreno snimanje, uređivanje i objavljivanje završnog video spota  s edukativnim i informativnom podatcima, a u okviru  projekta „Nisi sama“, volonterskog projekta udruge Domine koji se bavi prevencijom nasilja nad i među mladima.

Projekt  „Nisi sama“ provodi se unutar programa Europske snage solidarnosti, a financira ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Projekt traje od 1. lipnja 2023. do 31. svibnja 2024. godine.

Web stranica je još u izradi.