Petra Sinovčić i Katarina Križan sudjelovale su na online sastanku sa djelatnicama Instituta za društvena istraživanja, IDIZ iz Zagreba, Mirjanom Adamović, Dunjom Potočnik i Anjom Gvozdanović. Sastanak koji je održan 22. ožujka online imao je za cilj dogovor oko provedbe fokus grupa u osnovnim školama i srednjim školama na području Dalmacije.

Udruga Domine provest će ukupno 3 fokus grupe u jednoj osnovnoj i dvije srednje škole, od kojih je jedna stručna. Fokus grupe namijenjene su učenicima i učenicama, te nastavnicima i stručnom osoblju, a bavit će se temom digitalnog rodno uvjetovanog nasilja.

Aktivnost provedbe fokus grupa koordinira IDIZ, a provode se u okviru projekta  „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja – CERV-2022-DAPHNE-101096462-bE-SAFE”. Nositelj programa je Ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Partnerske organizacije na projektu su IDIZ – Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, CIG – Komisija za građanstvo i ravnopravnost spolova iz Portugala, LEM Espana – organizacija za zaštitu ženskih prava iz Španjolske, te PpDM – Portugalska platforma za prava žena.

Web stranica je još u izradi.