Predstavnice udruge Domine Mirjana Kučer i Katarina Križan sudjelovale su na sastanku s predstavnicima Instituta 8. mart (Inštitut 8. marec) iz Ljubljane. Sastanak je održan putem Zoom platforme s ciljem poziva na suradnju te predstavljanja europske kampanje My voice- My choice za dostupnije pravo na pobačaj na području EU.

Kampanju je predstavila Tina Tomšić iz Instituta 8. mart te nakon što je predstavila organizaciju te projekt europske građanske inicijative koji vode zajedno sa organizacijama iz 7 europskih država.

Institut 8. mart zajedno s mrežom drugih feminističkih organizacija diljem Europe, trenutno organizira veliku kampanju za Europsku građansku inicijativu (ECI) o reproduktivnim pravima. Cilj kampanje „My voice – My choice“ je  prikupiti milijun potpisa diljem EU-a, a kako bi pobačaj bio siguran i jednako dostupan u svim zemljama EU. U kampanji za sada sudjeluju organizacije iz Poljske, Slovenije, Španjolske i Francuske. Domine će svakako podržati akciju i pridružiti se prikupljanju potpisa.

Institut 8. mart neprofitna je institucija koja je usmjerena za zagovaranje ljudskih prava. Postali su prepoznati u javnosti nakon uspješne kampanje za izmjene slovenskog kaznenog zakona u cilju uvođenja obveznog pristanka i redefiniranja seksualnog nasilja i silovanja 2021. Također su poznati po tome da su dobili dvije nacionale referendumske kampanje. 2022. napravili su najveću kampanju u povijesti Slovenije za izlazak na izbore „Izađi van i glasaj“.

Web stranica je još u izradi.