U petak, 7. travnja održan je kratki online sastanak radne skupine koja se bavi zagovaranjem zakonskih rješenja femicida. Na sastanku u organizaciji udruge Domine bile su prisutne Petra Sinovčić i Mirjana Kučer.

Cilj je sastanka bio konačni dogovor oko programa održavanja stručnog skupa u Splitu, 11. travnja na kojem će članice radne skupine izložiti zaključke rada ove skupine kroz protekla tri mjeseca koliko se radna skupina bavila ovom problematikom.

Radna skupina formirana je s ciljem pronalaženja boljeg zakonskog rješenja te programa prevencije i prepoznavanja femicida kroz zakonodavnu praksu, a s obzirom na činjenicu d aje Hrvatska u samom vrhu Europske unije s obzirom na godišnji broj ubojstava žena, posebno od strane intimnih partnera, a s obzirom na broj stanovnika.

Radna skupina nastala je kao ad hoc odgovor na prepoznate potrebe i njezin rad i ciljevi definirani su projektom Kazneno djelo femicida – zagovarenje za zakonske promjene koji s iznosom od 4.999,14 eura financijski podržava Fond za aktivno građanstvo (Active Citizens Fond) Hrvatska, ACF. Projekt traje od 1. siječnja do 30. travnja 2023. godine.

Web stranica je još u izradi.