Predstavnice ureda udruge Domine, Mirjana Kučer, Ani Bubić, Petra Sinovčić i Katarina Križan sudjelovale su u Zagrebu, u utorak, 31. siječnja na prvom partnerskom sastanku održanom između hrvatskih partnera na provedbi EU projekta bE-SAFE.

Sastanak je održan na poziv Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Višnje Ljubičić  u Antares reviziji d.o.o., inače računovodstvu Ureda Pravobraniteljice. Sastanku su ispred Ureda prisustvovali su koordinator projekta Petar Klarić te Mladenka Morović, rukovoditeljica Službe za opće posove u Uredu. Kolegica Sanda Malbaša bila je prisutna ispred udruge CESI iz Zagreba dok je Institut za društvena istraživanja u Zagrebu predstavljala dr.sc. Mirjana Adamović. Sastanak je ima uvodni karakter te su dogovorene aktivnosti i suradnja partnera na projektu. Također je najavljen prvi formalni sastanak svih partnera na projektu koji će se održati putem ZOOM platforme, a također je najavljena i kick off konferencija planirana za početak ožujka.

Partneri na projektu su: Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Republika Hrvatska, nositeljica projekta,  Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, CIG – Komisija za građanstvo i ravnopravnost spolova iz Portugala, PpDM – Portugalska platforma za prava žena i LEM Espana – organizacija za zaštitu ženskih prava iz Španjolske.

Sastanak je održan kao dio projekta „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja (bE-SAFE)“  („Raising awareness about gender- based cyber violence and advocating for safer online environment for women and girls – CERV-2022-DAPHNE-101096462-bE-SAFE“), sufinanciran sredstvima Europske komisije temeljem CERV (Citizens, Equality, Rights and Values) programa.

Web stranica je još u izradi.