Tea Bošnjak i Katarina Križan sudjelovale su 14. ožujka na jednodnevnoj radionici “Zagovaranje i utjecaj na politike: strategije i vještine za postizanje promjena” u organizaciji Fonda za žene u Zagrebu.

Svrha organizirane radionice je osvrnuti se trenutno stanje politika suzbijanja rodno utemeljenog nasilja nad ženama i reproduktivnih prava žena kao i osvježiti znanja o ključnim konceptima zagovaranja i učinkovitijih strategija povećanja utjecaja na politike. Radionicu je vodila neovisna stručnjakinja Nataša Škrbić.

U prvom dijelu radionice raspravljalo  se o tome  jesu li organizacije koje se bave rodno utemeljenim nasiljem prema ženama i promicanjem reproduktivnih prava žena zadovoljne postignutim promjenama i razvojem ovih politika te  koje su trenutno snage, a koje slabosti (ženskih) organizacija civilnog društva u području zagovaranja i utjecaja na politike? U drugom dijelu radionice predstavljeni su ključni koncepti zagovaranja i strategija povećanja utjecaja na politike za postizanje stvarnih promjena.

Održavanje ove radionice označava početak suradnje ženskih organizacija koje je Fond za žene okupio u svrhu boljeg zagovaranja ženskih prava u Hrvatskoj.

Web stranica je još u izradi.