U Dominama je u četvrtak, 2. ožujka održana radionica izrade transparenata pred ovogodišnji Noćni marš za prava žena koji se tradicionalno održavana na Dan žena , 8. ožujka, svake godine od 2018. s izuzetkom 2021. godine kada je zbog mjera izolacije uslijed pandemijske krize, održana simbolina akcija solidarnosti sa ženama diljem svijeta koje su podnijele najveći teret krize.

Ovogodišnji marš za prava žena održat će se u večernjim satima s početkom u 18: 00 sati i okupljanjem ispred HNK Split. Glavna poruka Marša je: Žena. Život. Sloboda. Na taj način udruga Domine želi iskazati solidarnost sa ženama Irana koje pod ovom porukom traže slobodno odlučivanje o vlastitim životima i skidanje hidžaba, ali i sa svim drugim ženama, uključujući žene u Splitu i Hrvatskoj koje još uvijek trpe posljedice patrijarhalne opresije i svrstavanja žena na drugo mjesto iza muškarca, čiji se doprinos društvu nažalost valorizira u odnosu na doprinos i ulogu žena, kako u prošlosti tako i danas.

Radionica je organizirana za volonterke i članice Domina koje su i ove godine osmislile priču marša i dale iznimni doprinos organizaciji događaja.

Web stranica je još u izradi.