Udruga Domine ponovila je izjavu u povodu klečanja takozvanih molitelja protiv prava žena na slobodno odlučivanje o vlastitom tijelu i životu, koji već nekoliko mjeseci za redom izlaze na trgove nekoliko gradova u Hrvatskoj kako bi koristeći molitvu javno zagovarali svoje ideološke i političke stavove za konzervativnije društvo u kojem žene ne ostvaruju prava na jednakost i ravnopravan položaj u društvu. Izjavu prenosimo u cijelosti.

Sutra će u Splitu moguće opet stupati neki ratnici. Sakrit će se iza ženskog lika i pozivat na sveti rat za ostvarenje prava da budu muževni ženama po vlastitoj mjeri i izboru. Nema te vjere i nema te molitve koja može opravdati rat. Nema te vjere i nema te molitve koja može opravdati poziv na pokoravanje onih drugih. Molitva? Mirno okupljanje? Mnogi su mirni i u društvu nevidljivi tijekom povijesti smišljali i provodili  najodvratnije zločine protiv pojedinca, protiv žene, protiv čovječanstva i čovječnosti!  Koliko je mirnih i dobrih susjeda, sinova, muževa, mladića, očeva, prijatelja,  iz muškosti probalo, pa silovalo, pretuklo, zatočilo, prodalo, ubilo, raskomadalo!? Upravo u ovom trenutku u svijetu, upravo oni koji pozivaju na molitvu, pokrivaju, bičuju, kamenuju, premlaćuju, genitalno sakate, prisilno udaju i ubijaju neposlušne žene i djevojke! Gdje je granica toleranciji pozivanja na nasilje protiv žena? Gdje je granica na kojoj ćemo prepoznati, osuditi i  zabraniti svako pozivanje na diskriminaciju i uskraćivanje stečenih prava i sloboda? Kad je trenutak u kojem ćemo otvoriti oči i priznati da imamo problem pozivanja na rat protiv žena i društva koje nije po mjeri „vojskovođa i ratnika“?!

Istovremeno volonterke Domina podržale su Arijanu Lekić Fridrih koja je svoj performans „Tiha misa“, a koji ima za cilj upozoriti na nasilje od kojeg žene svakodnevno stradavaju te na štetnost „molitelja“ koji žele ograničiti stečena prava žena, preselila ovaj mjesec u Split.

Web stranica je još u izradi.