Predstavnice udruge Domine i Ženske grupe Split, Mirjana Kučer i Silva Sumić sudjelovale su 4. veljače na protestnoj akciji na zagrebačkim Trgu Bana J. Jelačića, u organizaciji Ženske mreže Hrvatske protiv takozvanih molitelja za prava muškaraca, a protiv prava žena da slobodno odlučuju o vlastitom tijelu.

Ujedno smo podržale našu dugogodišnju suradnicu i podražavateljicu, umjetnicu i performericu, Arijanu Lekic-Fridrih, koja zajedno s udrugom Domino iz Zagreba organizira drugi mjesec za redom  performans Tiha misa.  „Tiha misa“ je intervencija u javnom prostoru umjetnice Arijane Lekić Fridrih u produkciji udruge Domino kao reakcija na  intenziviranu re-tradicionalizaciju navodno sekularnog hrvatskog društva koju provode muškarci klečeći i moleći svake prve subote u mjesecu na glavnim trgovima raznih gradova u Hrvatskoj, uključujući i Zagreb.

U veljači smo joj se pridružili fizičkom podrškom i akcijom ŽMH pod nazivom „Bez boga, bez gospodara“, a kako bismo iskazale nezadovoljstvo održavanjem političkog skupa protiv prava žena i ravnopravnosti spolova u organizaciji muškaraca koji koriste molitvu kako bi zamaskirali političke poruke skupa.

 Foto: Vanesa Pandzic/Cropix

Web stranica je još u izradi.