U zadnjem tjednu mjeseca srpnja organizirano je javno prikazivanje filma i prezentacija provedenog istraživanja životnih priča povratnica u općinu Biskupija provedeno u okviru projekta udruge Domine, „Miris kruva“.

Film je prikazan u Splitu u organizaciji udruge Domine 26. srpnja, te istovremeno u Pakracu i u Bihaću, u organizaciji udruga Delfin iz Pakraca, i Glas žene iz Bihaća. Organizirano prikazivanje filma i prezentacija provedenog istraživanja provedeno je do kraja mjeseca u Pljevljima, Crna Gora, u suradnji s udrugom Bona Fide, u Korenici, u suradnji s udrugom Pokretač. U Vukovaru je događaj organizirala Udruga žena Vukovar. Film je prikazan u Biskupiji, gdje su događaj organizirale Žene Kosovske doline, ujedno protagonistice filma, te na otoku Braču, gdje su o iskustvima rata i povratništva razgovarale žene iz Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, civilne žrtve rata iz devedesetih. Reakcije na film i provedeno istraživanje su pozitivne. Nakon prikazivanja filma prezentirano je istraživanje. Posebno dobro primljena je zajednička poruka filma i istraživanja o tome kako su žene te koje pokreću promjene u zajednicama, „dižu zajednicu iz mrtvih“ kako je rekla jedna sudionica. Film ima i mnoge emocionalne trenutke koje nikoga tko ima iskustvo rata na ovim prostorima ne ostavlja ravnodušnim, poput antiratne poruke majke kad kaže, „… rodiš, odgojiš i onda ti ga uzmu, ne znaš da li će ga vratiti u sanduku…“.

Zaključak je također sudionika da, premda i film i istraživanje govore o ratu, ratnih zbivanja nitko se ne želi prisjećati nit o njima govoriti..

Projekt je nastao kao rezultat suradnje udruga Domine iz Splita i udruge Žene Kosovske doline iz Biskupije kod Knina.

Projekt „Miris kruva“ je financijski sa 7.000,00 Eura podržao REKOM mreža pomirenja kroz Podršku malim inicijativama koje doprinose regionalnom pomirenju koju financira RockefellerBrothers Fund.  Domine su članice Inicijative za REKOM od njezinog osnutka 2008. godine i jedna su od 2050 organizacija civilnog društva s područja bivše Jugoslavije članica Mreže.

Web stranica je još u izradi.