Udruga Domine kroz projekt KuhaONA solidarnoSTi provodi aktivnost prikupljanja tradicionalnih recepata s područja Dalmacije.  Prikupljanje recepata obavit će volonterke Domina kroz razgovore sa ženama koje žive na ovom području, mamama, tetama, bakama. Prikupljeni recepti objavit će se u predzadnjem mjesecu provedbe projekta u tiskanom i digitalnom izdanju te će se promovirati putem društvenih mreža. Cilj je ove aktivnosti osvijestiti prijenos generacijskog znanja i važnu ulogu žene u očuvanju kulinarske baštine. Dodatno, cilj je kroz ovaj proces uključiti starije članice  koje primarno žive u ruralnim sredinama u društveni zajednice i naglasiti vrijednost njihovog doprinosa i znanja zajednici, odnosno validnost njihove uloge u zajednici.

Kroz  projekt i nakon njegovog završetka će se nastaviti promovirati kuharica kao jedan od elemenata širenja svijesti o važnosti žena i ženskog iskustva. Projekt je dio šireg istraživačko -edukacijskog programa i programa osnaživanja mladih. Oba programa provode se u okviru Ženskog društvenog centra „Aida Koludrović“.

Projekt KuhaONA solidarnoSTi financira Agencija za mobilnost i programe EU kroj program Europske snage solidarnosti s iznosom od 6.888,00 Eura.

Web stranica je još u izradi.