U četvrtak, 5. svibnja u Biskupiji, u prostorijama općine održano je predstavljane rezultata rodne analize proračuna općine Biskupija.

Na predstavljanju, organiziranom u suradnji s udrugom Žene Kosovske doline Petra Sinovčić i Mirjana Kučer prezentirale su rezultate javno dostupnih podataka vezanih za proračun općine Biskupija, a kako bi se utvrdilo na koji način općina Biskupija pristupa problemu nasilja nad ženama i ravnopravnosti spolova kroz proračun. Korištena je metoda rodne analize proračuna. Rezultati analize javno su predstavljeni lokalnim dionicima, predstavnicima općine, institucija te udruge.

Prezentacija rodne analize proračuna općine Biskupija provodi se kroz projekt „Rodni proračun kao put k održivoj politici sprječavanja i borbe protiv nasilja nad ženama i u obitelji u lokalnoj zajednici“ financiranog od strane Fonda za aktivno građanstvo, ACF mali projekti u iznosu od 14.981,04 Eura.

Po završetku predstavljanje rezučtata s predstavnicima JLS-a je organiziran okrugli stol na kojem se razgovarao o rodnom proračunu u kontekstu Istambulske konvencije te koje su obaveze JLS-ova kada je riječ o Istambulskoj konvenciji. Cilj je bio podići znanje i svijest predstavnika općine kako bi se potencijalna ulaganju u sprečavanja i borbu protiv nasilja u obitelji povećala.

#ahaprojekti #acfhrvatska

Web stranica je još u izradi.