Udruga Domine u suradnji s Odsjekom za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu održala dva predavanja studentima i studenticama druge i treće godine na temu rodno uvjetovanog nasilja s naglaskom na seksualno nasilje i seksualno uznemiravanje. Predavanje je održano u utorak, 14. svibnja u prostorijama Fakulteta.

Prvo predavanje o tome kako prepoznati nasilje održala je Tea Bošnjak, dok je Petra Sinovčić govorila na temu pomoći i podrške žrtvama rodno uvjetovanog nasilja. Predavanje je realizirano u suradnji s dr.sc. Blankom Čop. Studente i studentice je posebno zanimalo kako funkcionira sustav podrške žrtvama, te na koji način podršku pružaju nevladine organizacije. Također, na predavanju se dosta razgovaralo se o tome prepoznaju li uistinu nasilje kada im se događa i znaju koje opcije postoje za one koje treba bilo koji oblik nasilja, a posebno seksualno nasilje.

Predavanje „Ravnopravnost spolova“ i „Obiteljsko i seksualno nasilje“ dio su projekta  „Nisi sam-A“. Projekt je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te traje od 01.01.2024 do 31.12.2024.

Web stranica je još u izradi.