U Žrnovnici je u subotu 25. ožujka održano predavanje na temu ženskog poduzetništva. Svoja iskustva u razvijanju vlastite poduzetničke ideje s volonterkama udruge te korisnicama savjetovališta podijelile su suradnice Domina, Tanja Radmilo i Maja Krstić, poduzetnice.

Na zajedničkom druženju u Žrnovnici organiziran je razgovor sa ženama koje imaju iskustvo samofinanciranja i razvijanja vlastitog posla. Naglasak je bio na korištenje mogućnosti zapošljavanja u turizmu te važnost prepoznavanja i korištenja vlastitih znanja i sposobnosti i resursa. Maja Krstić posebno je svratila pažnju na razvijanje ruralnog turizma i sjedinjavanje s prirodom. Dok je Tanja Radmilo naglasila žensku dimenziju poduzetništva. Podsjetimo, ona je prva službena sudska tumačica. Rodna dimenzija je važna jer je potrebno osvijestiti potrebu ekonomskog osnaživanja žena kao preduvjeta za ravnopravno sudjelovanje u privatnom i javnom životu. Također je važno žene učiniti vidljivima, pa i kroz nazive profesija.

Predavanje je  jedno u nizu predavanja organiziranih u cilju ekonomskog osnaživanja žena i djevojaka. Provodi se kao dio trogodišnjeg programa Mreža ženske podrške koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Web stranica je još u izradi.