U utorak je 21. ožujka  održana još jedna u nizu radionica kuhanja za beskućnike, a po tradicionalnim dalmatinskim receptima.

Radionicu je vodila prof. Helga Zglav Martinac. Ona je ujedno održala predavanje na temu „Posne i gozbene uskršnje pjatance i običaji“

Predavanje je poslužilo za raspravo o tome kako iskoristiti lokalnu baštinu kao  ekonomski resurs  te na koji način prepoznati i upotrijebiti lokalne resurse, baštinu, znanja kao ideju za pokretanje posla. Predavanje je bilo namijenjeno prije svega korisnicama udruge Domine, ali i drugim sudionicama-cima ovog događaja.

Radionica je održana u suradnji s udrugom Zdravi grad s kojom udruga Domine surađuje, odnosno udruga Zdravi grad ustupa Dominama svoju kuhinju za potrebe kuhanja volontera-ki Domina za splitski centar za beskućnike udruge Most.  Na radionici se kuhalo po receptima po kojima su kuhala naše bake i prabake s ciljem revitalizacije i očuvanja baštine. Pored volonterki Domina na radionici su sudjelovali i predstavnici splitskih udruga koje rada s različitim marginaliziranim skupinama.

Predavanje koje je imalo za cilj ekonomsko osnaživanje korisnica dio je trogodišnjeg programa Mreža ženske podrške koji je financijski podržalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Održano predavanje prof. Zglav Martinac i radionica kuhanja dio su  projekta „KuhaONA solidarnSTi“, financiranog kroz program Europskih snaga solidarnosti s iznosom od 6888 EUR. Projekt se provodi od 01.04.2022. do 31.03.2023. godine.

Web stranica je još u izradi.