Kako bi podigle svijest o važnosti rodnog proračuna kao modela rodno pravednog i održivog financiranja lokalnih politika za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i u obitelji udruga Domine lansirala je tijekom studenog kampanju za rodno osjetljivi proračun. Kampanja se provodi od 15. studenog.

Udruga Domine provodi kampanju za rodno osjetljivi proračun u suradnji s 5 lokalnih samouprava na području 4 dalmatinske županije. U 4 županijska sjedišta, Splitu, Šibeniku, Zadru te Dubrovniku istaknuti su city light plakati s porukama o tome kako prepoznati i provoditi rodno osjetljivi proračun. Kampanja se istovremeno provodi na društvenim mrežama i trajat će do kraja mjeseca. Prilika je to za osvještavanje pitanja rodno osjetljivog proračuna ali i propitivanje reakcija javnosti na pitanje rodnog proračuna i samo razumijevanje teme rodne pravde i rodne ravnopravnosti.

Kampanja se provodi u sklopu projekta Rodni proračun kao put k održivoj politici sprječavanja i borbe protiv nasilja nad ženama i u obitelji u lokalnoj zajednici financiranog od strane Active Citizens Fund Hrvatska.

Web stranica je još u izradi.