U četvrtak, 15. lipnja 2023. godine, udruga Domine potpisala je ugovor o sufinanciranju rada Savjetovališta za žene preživjele nasilje i žrtve nasilja u obitelji. Županija splitsko-dalmatinska podržava rad savjetovališta udruge s ukupnim iznosom od 1000 eura.

Županija splitsko-dalmatinska u 2023. godini financijski je podržala rad Savjetovališta udruge Domine u prioritetnom području 3. Prevencija i suzbijanje nasilja u obitelji i zaštita žrtava obiteljskog nasilja. Udruga je na poziv na natječaj za financiranje projektata iz područja zdravstvene i socijalne skrbi u 2023. godini,objavljenog 08. veljače ove godine odgovorila s jednim projektnim prijedlogom gore navedenog prioritetnog područja.

Projekt „Mobilni timovi za podršku žrtvama obiteljskog nasilja u ruralnim područjima Splitsko – dalmatinske županije“ iz područja 3. Prevencija i suzbijanje nasilja u obitelji i zaštita žrtava obiteljskog nasilja kroz direktnu pravnu, psihološku i opću pomoć preživjelima nasilja i nasilja u obitelji ima za cilj uslugu učiniti kvalitetnijom i dostupnijom u Županiji te tako doprinijeti sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i u obitelji.

Projekt je namijenjen pojedincima, uglavnom ženama svih životnih dobi, te obiteljima u ruralnim područjima SDŽ. S obzirom na specifičnu demografsku sliku ruralnih područja, te iskustva dosadašnjeg rada udruge na terenu, 70% korisnica  su žene od kojih su većina starije od 50 godina te  mnoge žive u samostalnom kućanstvu. Cilj je projekta s jedne strane omogućiti direktnu besplatnu primarnu pravnu pomoć, te opću i psihološku pomoć pojedincima i obiteljima koji je što zbog nedostatka informacije, što zbog ekonomskih ili zdravstvenih problema istu nisu u stanju ostvariti. S druge strane, radi se o usluzi za kojom postoji izražena potreba, ali nema dovoljno sredstava odnosno resursa za njezinu provedbu, te je ovakav način pružanja usluge potrebno promovirati.

Web stranica je još u izradi.