EuroMed feministička inicijativa u novom priopćenju za javnost, 31. listopada objavila je ponovljeni poziv za trenutačnim prekidom vatre u području Gaze. Udruga Domine podupire mirovni aktivizam EFI-IFE i podsjeća još jednom da su žene i djeca najčešće prve i uvijek nevine žrtve besmislenih ratova.

U sukobu u Gazi čini se, da su svi zaboravili da je preduvjet za rješenje sukoba trenutačni mir. Jedino mirni pregovori mogu stvoriti bilo kakvu šansu za rješavanje sukoba i krize koja traje sad već 75 godina.

U svojoj izjavi EFI još jednom navodi da je  od svog stvaranja prije dvadeset godina, EFI-IFE kao političke platforma nevladinih organizacija se zalagala se za provedbu rezolucija Ujedinjenih naroda (UN) o Palestini, za političko rješenje sukoba, okončanje okupacije i uspostavu neovisne države Palestine unutar granica iz 1967. godine s punim suverenitetom i Istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom, te pravom Palestinaca da se vrate svojim domovima. Sve su to nužni preduvjeti za stvaranje općeg i održivog mira.

 Euro-mediteranska feministička inicijativa još jednom poziva Un da poduzme sve kako bi se sukob zaustavio te osiguralo poštivanje ljudskih prava na okupiranom području palestinske države.

Web stranica je još u izradi.