U sklopu provedbe pilot edukacijskog programa o digitalnom nasilju namijenjenog učenicima osnovnih i srednjih škola održan je u četvrtak, 8. veljače sastanak partnerskih organizacija Domine i CESI iz Zagreba, koje zajedno rade na izradi edukacijskog programa i priručnika za njegovu provedbu.

Na sastanku su predstavnice Domina, Katarina Križan i Petra Sinovčić zajedno s  kolegicama iz CESI Zagreb, Sanjom Cesar i Natašom Bijelić  evaluirale feed back-ovi partnerskih organizacija iz Portugala i Španjolske koje su provodile pilot edukacijski program u školama u Portugalu i Španjolskoj te je dogovorena prezentacija provedbe edukacijskog programa na partnerskom radnom sastanku u Lisabonu.

Domine i CESI jedna su od partnerskih organizacija koje sudjeluju na projektu „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja – CERV-2022-DAPHNE-101096462-bE-SAFE”. Nositelj programa je Ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Partnerske organizacije na projektu su IDIZ – Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, CIG – Komisija za građanstvo i ravnopravnost spolova iz Portugala, LEM Espana – organizacija za zaštitu ženskih prava iz Španjolske, te PpDM – Portugalska platforma za prava žena.

Web stranica je još u izradi.