U Biskupiji su, u suradnji s partnerskom organizacijom Udruga „Žene Kosovske doline“ tijekom prve polovine svibnja održana dva predavanja za korisnice -ke udruge, odnosno programa ekonomskog osnaživanja žena i djevojaka s ciljem ekonomskog osnaživanja.

Predavanja na temu Ekonomsko osnaživanje: osnove financijskog plana te prilike na tržištu rada pripremila je i provela koordinatorica udruge Radmila Berić. Cilj je predavanja bio upoznati korisnice s mogućnostima pokretanja vlastitog posla te prepoznavanjem i iskorištavanjem resursa koji su korisnicima na raspolaganju u ovom ruralnom području. Pored programa zapošljavanja, partnerska udruga „Žene kosovske doline“ kontinuirano promiče samozapošljavanje, te primjerima dobre prakse i uspješnih priča nastoji motivirati, posebno žene da preuzmu aktivniju ulogu u ovom području svijeta rada.

Program ekonomskog osnaživanja provodi se kao dio trogodišnjeg programa Mreža ženske podrške, a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Program traje do 31. svibnja 2023. godine.

Web stranica je još u izradi.