Već tradicionalno, za vrijeme 16 dana aktivizma, udruga Domine u suradnji s Absolute Workout organizira tečaj samoobrane za žene. Ovogodišnji tečaj je održan 26.11. te mu je prisustvovalo 15 polaznica. Polaznice su tijekom tečaja mogle naučiti osnovne tehnike samoobrane te su razgovarale o potencijalno opasnim situacijama s kojima se mogu susresti u javnom i privatnom prostoru. Domine su već prepoznate na području grada Splita po ovoj akciji te su čak i prije samog tečaja stizali upiti o tome planira li se sljedeći tečaj.

Na ovogodišnji tečaj uz korisnice savjetovališta i naše volonterke posebno pozvane i studentice te sve mlade žene koje vjeruju kako bi im ova znanja bila korisna. Na samom početku tečaja je predstavljen rad udruge Domine te rad savjetovališta kao i projekti kroz koje je ovaj tečaj sufinancira. Na ovaj način su polaznice i detaljno upoznate oblicima podrške i pomoći koji su dostupni u Dominama, a na licu mjesta su ostavljeni i letci s više informacija o oblicima nasilja te kontakt brojevima.

Aktivnost je sufinancirana kroz projekt Savjetovalište – sigurno mjesto za žene žrtve nasilja i nasilja u obitelji financiran od strane Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te projekt Nisi sama kojeg financira Agencija za mobilnost i programe EU kroz program Europske snage solidarnosti.

Web stranica je još u izradi.