U četvrtak, 27. travnja održan je još jedan online sastanak radne skupine za femicid. Sastanak je održan putem Zoom platforme udruge Domine.

Na sastanku je evaluirana provedba projekta te razmatrane mogućnosti suradnje. Proces zagovaranja će se nastaviti i kroz projekt Ženske mreže Hrvatske koja zagovara jedninstvenu nacionalnu politiku za nasilje protiv žena, kao i donošenje jedinstvene, posebne zakonske definicije femicida. No, sve su se sudionice sastanka složile da je potrebno tražiti sredstva za nastavak projekta, kako za zagovaračke aktivnosti, tako i za nastavak istraživanja te učenje iz iskustava dobra prakse Španjolske, Belgije, Velike Britanije i Malte. Mirjana Kučer predstavila je zagovarački plan te najavila planirani sastanak za državnom tajnicom Šimundža Nikolić u Ministarstvu pravosuđa i uprave te zagovaranje osnivanja posebne radne skupine za femicid te suradnju sa Ženskom mrežom Hrvatske na zagovaranju unaprjeđenja zakonske regulacije femicida.

Radna skupina formirana je u okviru projekta Kazneno djelo femicida – zagovarenje za zakonske promjene koji s iznosom od 4.999,14 eura financijski podržava Fond za aktivno građanstvo (Active Citizens Fond) Hrvatska, ACF. Projekt traje od 1. siječnja do 30. travnja 2023. godine.

Web stranica je još u izradi.