Art terapija kao primarno sredstvo komunikacije koristi stvaralački likovni proces. Takav vid izražavanja daje nam priliku za uviđanjem, strukturiranjem i procesiranjem misli i osjećaja koji su, posebno u ovom izazovnom razdoblju, nerijetko uzburkani.
Kroz vježbe na radionicama radit će se s različitim tehnikama kroz što se potiče eksperimentiranje i istraživanje, a time i upoznavanje samog sebe. Radionice će biti tematske, svaka će se fokusirati na određeni aspekt važan za psihičku dobrobit. Krovni cilj ciklusa je povećanje samosvjesnosti, izražavanje, oslobađanje od stresa te kvalitetno provođenje vremena u dobrom društvu.

Ovaj ciklus art terapijskih radionica je primarno namijenjen samohranim majkama, koje osjećaju da bi im ovakav oblik terapije bio koristan. Također, ciklus je prilika za grupnu terapiju u kojoj žene mogu dijeliti iskustva i probleme s kojima se suočavaju, posebno onim vezanim uz samohrano roditeljstvo.

Umjetnički talent nije potreban ni važan da bi se iskoristila potencijalna korist i blagodatan učinak vježbi na mentalno zdravlje.
Ciklus radionica prvenstveno je namijenjen odraslima, te su radionice besplatne.

➡️ Prijave su moguće putem linka: https://bit.ly/ArtTerapija_24
Radionice će voditi Doris Veronika, mag.psych. i edukatorica ekspresivne art terapije za praktičare.

Ciklus radionica počinje u subotu 10. veljače, a predviđeno trajanje radionice: 10:00 – 12:00 sati.

Ciklus se provodi u sklopu projekta Jedni za druge kroz samohrano roditeljstvo koji je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Web stranica je još u izradi.