U subotu, 10. veljače započet će novi ciklus art terapijskih radionica koje vodi psihologinja Doris Veronika. Tijekom veljače i ožujka održat će se dva ciklusa od ukupno 3 poludnevne radionice.

Prva u nizu radionica će se održati u subotu, 10. veljače. Za sudjelovanje u radionicama je potrebna prijava, koju je moguće poslati putem događaja na Facebook stranici udruge Domine. Radionice su namijenjene korisnicima savjetovališta udruge Domine iz jednoroditeljskih obitelji. Radionice će voditi Doris Veronika, mag.psych. i edukatorica ekspresivne art terapije za praktičare.

Art terapija kao primarno sredstvo komunikacije koristi stvaralački likovni proces. Takav vid izražavanja daje nam priliku za uviđanjem, strukturiranjem i procesiranjem misli i osjećaja koji su, posebno u ovom izazovnom razdoblju, nerijetko uzburkani.

Kroz vježbe na radionicama radit će se s različitim tehnikama kroz što se potiče eksperimentiranje i istraživanje, a time i upoznavanje samog sebe. Radionice će biti tematske, svaka će se fokusirati na određeni aspekt važan za psihičku dobrobit. Krovni cilj ciklusa je povećanje samosvjesnosti, izražavanje, oslobađanje od stresa te kvalitetno provođenje vremena u dobrom društvu.

Art terapijske radionice dio su aktivnosti na provedbi   projekta  „Jedni za druge kroz samohrano roditeljstvo“ iz područja aktivne podrške jednoroditeljskim obiteljima. Projekt se provodi uz podršku Središnjeg državnog odjela za demografiju i mlade u iznosu od 13.000 eura i traje od 1.9. 2023. do 31.8. 2024. godine. Partner na projektu je udruga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava iz Rijeke.

Web stranica je još u izradi.