U utorak, 30. travnja održana je u prostorijama udruge Domine u Bosanskoj još jedna u nizu poludnevnih radionica za volonterke i korisnice savjetovališta i kriznog centra. Radionica se bavila normativnim okvirom nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Radionicu je pripremila i vodila Lana Kučer, mag. iuris, suradnica udruge.

Volonterke i korisnice su na radionici mogle slušati o tome kako su pojedina područja i pitanja koja se odnose na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji zakonski regulirana te kako izgleda primjena u praksi, kroz konkretne primjere. Upravo je pristup analize pojedinih slučajeva bio posebno interesantan i dobro prihvaćen od stane sudionica. Također, pozitivna reakcija i iskazani interes sudionica potvrđuju koliko je važna pravna informiranost i pravna pismenost i koliko su žrtve, ali i građani općenito slabo upoznati sa svojim pravima i obavezama.

Radionica je održana u okviru edukacija volonterki za rad u savjetovalištu i kriznom centru udruge Domine. Ovo je drugo u nizu predavanja koji se provode kao dio aktivnosti unutar projekta  pružanja primarne besplatne pravne pomoći ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji „Savjetovalište za žene žrtve nasilja i nasilja u obitelji – primarna besplatna pravna pomoć“ kojeg financijski podržava MPU. U okviru radionice održano je i predavanje o pravnoj pismenosti namijenjeno korisnicama savjetovališta kao dio je aktivnosti trogodišnjeg programa „O.K.U.R.A.ŽENA – Osnažena, kreativna, umrežena, ravnopravna, autonomna ŽENA – program podrške ženama koje su proživjele nasilje“  financira MROSP.

Web stranica je još u izradi.