Valerija Barada sociologinja i znanstvenica, održala je 7. veljače u udruzi Domine predavanje za volonterke udruge Domine i korisnice programa savjetovališta. Predavala je o neplaćenom, nevidljivom radu žena. Cilj predavanja bio je osvijestiti mentalni rad kao dio nevidljivog rada.

Mentalni rad kao dio nevidljivog rada ključan je dio privatnog života koji zahtjeva vrijeme i energiju, a ni na koji način nije vrednovan i često puta onemogućava žene upravo u razvijanju i usklađivanju njihovog privatnog i profesionalnog života.  Problem nevidljivog rada posebno dolazi do izražaja u slučaju partnerskih, bračnih ili izvanbračnih odnosa, te kod samohranog roditeljstva, što također najčešće pada na teret majki. Naime zbog brige o kućanstvu i obitelji žene zanemaruju svoj profesionalni razvoj, a nepriznati i neplaćeni rad zapravo nije vrednovan kao izuzetno važan resurs u kućnom proračunu. Cilj je ovog predavanja bio osvijestiti kod polaznica dimenziju mentalnog rada kako bi dio tereta rasporedile/podijelile s partnerom, odnosno koristile dostupne javne resurse u svrhu boljeg profesionalnog razvoja

Predavanje je održano dio aktivnosti ekonomskog osnaživanja žena koja se provodi u trogodišnjem programu „Mreža ženske podrške“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Web stranica je još u izradi.