U lipnju je nastavljen ciklus subotnjih jednodnevnih radionica na otvorenom s ciljem poticanja samopouzdanja i samopoštovanja kao i samoodrživosti mladih u sklopu projekta “MIsli zdravo” kao dijela aktivnosti iz modula “Misli zdravo – misli pozitivno”.

Ovoga puta izlet je organiziran prema želji učenika 2. razreda, a uključivao je posjet Kninu uz zaustavljanja kod kanjona Čikole, Vrlike, Otavica, Maovica i drugih sela. Na izletu je sudjelovalo jedanaest učenika 2. razreda I. jezične gimnazije, uz vodstvo stručnih suradnica na projektu, Didina Baketić i Maja Krstić. Planiran je nastavak ciklusa rekreativnih radionica do završetka školske godine ili netom nakon završetka na lokacijama i okolici Splita.

Osim izleta u prirodu, do kraja projektnog razdoblja održati će se predavanje o udrugama, civilnom društvu i volontiranju, te edukativna šetnja ženskom prošlošču Splita.

Ostvarena je i razvijena dobra suradnja s školom partnerom na projektu ali je i pokazan veliki interes među profesorima i učenicima za realizacijom nekih projektnih aktivnosti i nakon završetka projekta, u novoj školskoj godini.

Projekt „Misli zdravo“ financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Web stranica je još u izradi.