Dana 7. ožujka 2023. u organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova održat će se Kick-off Konferencija u okviru EU projekta „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja (bE-SAFE)“.

Na Konferenciji će se predstaviti istoimeni EU projekt („Raising awareness about gender- based cyber violence and advocating for safer online environment for women and girls – CERV-2022-DAPHNE-101096462-bE-SAFE“), sufinanciran sredstvima Europske komisije temeljem CERV (Citizens, Equality, Rights and Values) programa.

Partneri na EU projektu su:

  • Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Republika Hrvatska, nositeljica projekta
  • Institut za društvena istraživanja u Zagrebu,
  • CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje,
  • Domine – organizacija za promicanje ženskih prava,
  • CIG – Komisija za građanstvo i ravnopravnost spolova iz Portugala,
  • PpDM – Portugalska platforma za prava žena i
  • LEM Espana – organizacija za zaštitu ženskih prava iz Španjolske.

Državna tijela koja daju potporu projektu su: Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
On-line prijenos konferencije na dan održavanja (utorak, 7. ožujka 2023. s početkom u 11 sati) dostupan je na poveznici https://zoom.us/j/94026736378 s planiranim trajanjem od 11:00 do 13:00 sati.

Konferencija se održava hibridno (uživo i on-line), na engleskom jeziku, te pozivamo sve zainteresirane da je prate on-line putem naznačene poveznice, a posebno pozivamo učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ice, posebice žensku populaciju; mlade znanstvenike/ce,
mlade i žene uključene u rad organizacija civilnog društva koje se bave mladima, mlade žene uključene u rad ženskih nevladinih organizacija i studentice ženskih studija. Osim toga, na Konferenciju pozivamo zaposlenike/ce koji rade s mladima, srednjoškolske profesore/ice, sveučilišne i akademske profesore/ice te stručne djelatnike/ce iz cijele regije, kako bi dobili uvid u različite oblike kibernetičkog nasilja kojima su posebno izloženi mladi i žene.

Web stranica je još u izradi.