Početkom veljače izašla je iz tiska publikacija Recepti naših nona – recepti nona i baka Dalmacije. Kuharica sadrži recepte prikupljene i sačuvane od baka i nona koje su mlade volonterke udruge Domine prikupljale tijekom proteklih 6 mjeseci.

Volonterke udruge Domine uključene u projekt KunaONA solidarnoSTi, ali i druge volonterke i članice uključile su se u akciju prikupljanja recepata od svojih  baka i nona iz područja Splita, splitske obale, otoka i šire Dalmatinske zagore. Kuharica, pod nazivom Recepti naših – recepti nona i baka Dalmacije promovira dalmatinsku kuhinju i međugeneracijsku solidarnost otvarajući prostor za prinos znanja među generacijama žena i očuvanje kulinarske baštine. Prikupljeni recepti objedinjeni su kroz tri dijela: Marenda, Obid i Ima li šta slatka. Na ovaj način se prenosi ne samo kuhinja već i način života i svakodnevnica u dalmatinskim obiteljima nekad i sad. 

Publikacija je nastala u okviru projekta „KuhaONA solidarnSTi“, financiran kroz program Europskih snaga solidarnosti s iznosom od 6888 EUR. Projekt se provodi od 01.04.2022. do 31.03.2023. godine.

Kuharicu možete preuzeti na slijedećoj poveznici

Web stranica je još u izradi.