U Splitu je, u Hotelu Park, 19. travnja održan okrugli stol pod nazivom “Krizni centar za preživjele seksualno i druge oblike nasilja”. Okrugli stol je organiziran s ciljem prezentacije iskustava na osnivanju prvog ovakvog centra i rezultata zagovaračkih aktivnosti koje udruga Domine provodi zadnjih godinu dana.

Na okruglom stolu lokalnim dionicima, predstavnicima lokalne vlasti, centara za socijalnu skrb te drugih institucija koje se bave problemom nasilja nad ženama i u obitelji, članice Domina prezentirale su način rada kriznih centara za preživjele seksualno i druge oblike nasilja, normativnu osnovu, dosada postignute rezultate zagovaranja te iskustva rada kriznih centara u Ljubljani. Okrugli stol iskorišten je da bi se javnosti predstavile usluge koje savjetovalište nudi svojim korisnicama-ima, pored kriznog centra, a kao što su podrška žrtvama i svjedocima te mobilni tim savjetovališta. O tome su govorile Petra Sinovčić, sociologinja u udruzi Domine te Mirjana Kučer, pravnica.

Okrugli stol organiziran je kao dio aktivnosti koje se provode u okviru projekta “Žena ženi – mreža podrške u vrijeme krize” kojeg financira Balkan Trust for Democracy.

Web stranica je još u izradi.