U utorak, 14. lipnja završen je ciklus kreativnih radionica za srednjoškolce I. gimnazije Split, korisnike projekta “Misli zdravo”.

Kao dio izvanškolskih aktivnosti projekta, a kao dio modula “Misli zdravo – misli kreativno”, koje za cilj ima poticanje kreativnog izražavanja mladih, ali i učiti ih zdravim načinima života i praktičnim vještinama, što ne mogu naučiti kroz redovne kurikulume, u Dominama je organiziran kratki tečaj šivanja, vezenja i krojenja. Voditeljica radionica bila je Maja Krstić, dugogodišnja suradnica iz Udruge za prevenciju ovisnosti. Sudjelovalo je ukupno 10 učenica srednje škole. Radionice su započele krajem svibnja tijekom kojih su učenici savladali osnovne tehnike šivanja, a posebnu inspiraciju za radionicu dobili su na jednoj od radionica tijekom izleta u prirodi u sklopu modula “Misli zdravo – misli pozitivno”. Kao rezultat, zajedničkim radom učenica i voditeljice radionica kreiran je i napravljen prekrivač metodom patchwork koji je na posljednjoj radionici poklonjen učenicima i školi kao uspomenu na projekt.

S obzirom na veliki interes učenica za nastavkom radionica, kao i prepoznatost važnosti istih kod stručnih djelatnika škole, planira se nastavak radionica u novoj školskoj godini u sklopu redovne nastave.

Projekt „Misli zdravo“ financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Web stranica je još u izradi.