Domine su sudjelovale na bE-SAFE međunarodnoj konferenciji u okviru projekta “Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja” čiji je nositelj Ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, a Domine jedne od partnerskih organizacija, koja je organizirana od strane Portugalske platforme za prava žena (PpDM) #beSAFE #portugal #PpDM. Konferencija je održana 14. veljače u gradiću Vila Franca de Xira u blizini Lisabona.

Domine, kao projektne partnerice, sudjelovale su na konferenciji u sklopu projekta bE-SAFE kojeg vodi Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH u partnerstvu s organizacijama iz Španjolske, Portugala i Hrvatske. Konferenciju je organizirala partnerska organizacija PpDM – Portugalska platforma za žene u Osnovnoj i srednjoj školi Prof. Reynaldo dos Santos u kojoj je Platforma provodila edukacijski program o digitalnom nasilju. Na konferenciji je predstavnica Domina Katarina Križan u prvom panelu izlagala o pilotiraju edukacijskog programa i problemu neprilagođenosti obrazovnog sustava prepoznavanju i rješavanju problema digitalnog nasilja koje je sve više prisutno među mladima te nad mladima kao rodno uvjetovano nasilje. Nakon konferencije, 14. i 15. veljače u prostorijama Platforme održan je radni sastanak partnera na projektu.

Aktivnosti su dio projekta „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja – CERV-2022-DAPHNE-101096462-bE-SAFE”. Nositelj programa je Ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Partnerske organizacije na projektu su IDIZ – Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, CIG – Komisija za građanstvo i ravnopravnost spolova iz Portugala, LEM Espana – organizacija za zaštitu ženskih prava iz Španjolske, te PpDM – Portugalska platforma za prava žena.

Web stranica je još u izradi.