29. svibnja održana je zadnja u nizu fokus grupa koje se bave istraživanjem digitalnog nasilja i digitalne sigurnosti a provodile su se tijekom svibnja.  Udruga Domine, naime provodila je istraživanje o digitalnoj sigurnosti i digitalnom nasilju mladih u osnovnim i srednjim školama na području Dalmacije, a kao dio šireg istraživanja na području Republike Hrvatske koje vodi Institut za društvena istraživanja Zagreb, IDIZ.

Provedeno je 7 fokus grupa u 2 škole, od kojih jedna s nastavnicima. Dvije fokus grupe održane su su učenicima i učenicama 7. i 8. razreda osnovne škole, 3. s djevojkama  iz 1. i 2. i 3. razreda srednje skole te dvije s mladićima iz 1.i 2. razreda srednje škole. Istraživanje su vodile sociologinje udruge Domine Petra Sinovčić, Tea Bošnjak i Katarina Križan. Istraživanje je provedeno u suradnji s IDIZ-om te u suradnji s O.Š. „Vjekoslav Parać“ iz Solina te Komercijalno-trgovačkom školom Split. Istraživanje će se nastaviti na jesen.

Aktivnost provedbe fokus grupa koordinira IDIZ, a provode se u okviru projekta  „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja – CERV-2022-DAPHNE-101096462-bE-SAFE”. Nositelj programa je Ured Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Partnerske organizacije na projektu su IDIZ – Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, CIG – Komisija za građanstvo i ravnopravnost spolova iz Portugala, LEM Espana – organizacija za zaštitu ženskih prava iz Španjolske, te PpDM – Portugalska platforma za prava žena.

Web stranica je još u izradi.