U četvrtak, 8. veljače Petra Sinovčić je kao predstavnica udruge Domine sudjelovala na fokus grupi koja se bavila temom građanskog aktivizma odnosno iskustvima i potrebama aktivista. Fokus grupu je organizirala SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost putem Zoom platforme.

Na fokus grupi pod nazivom „Građanski aktivizam za europske vrijednosti: izazovi i potrebe za podrškom” predstavnice i predstavnici građanskih inicijativa i udruga, odnosno organizacija civilnog društva iznosili su svoja iskustva i zapažanja s obzirom na izazove bavljenja građanskim aktivizmom.

Postavlja se pitanje koliko je bavljenje građanskim aktivizmom održivo i što je potrebno za izgradnju kapaciteta te stručnu i financijsku održivost organizacija ii inicijativa koje su se bavile ili se namjeravaju baviti razvijanjem građanskog aktivizma.

Sama udruga Domine ima dugogodišnje iskustvo u razvijanju građanskog aktivizma kroz razne inicijative i odgovore na prepoznate probleme i potrebe u zajednici. Tijekom više od dvadeset godina postojanja organizirane su brojne javne akcije kojima su Domine upozoravale na važnost promjene položaja žena u i rodnih manjina u društvu, poštivanja ženskih ljudskih prava i osobito na važnost borbe protiv rodno uvjetovanog nasilja.

Web stranica je još u izradi.