U  srijedu, 14. prosinca održan je u prostorijama udruge Žene Kosovske doline u Riđanima, Biskupija okrugli stol na temu ekonomskog nasilja kao specifičnog oblika nasilja u obitelji.

Cilj je održavanja okruglog stola osvještavanje problema ekonomskog nasilja koje najčešće pogađa žene u obitelji, bilo kao supruge, majke ili u druge bliske ženske osobe. Ekonomsko nasilje često puta pogađa i starije osobe, inače jednu od najzastupljenijih korisničkih skupina s kojima udruge Žene Kosovske doline radi, a o čemu je bilo govora na održanom okruglom stolu. Okrugli stol organizirala je partnerska udruga Žene Kosovske doline s kojom udruga Domine ima višegodišnju partnersku suradnju upravo na programima prevencije i borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Okrugli stol organiziran je kao dio aktivnosti projekta „Savjetovalište kao sigurno mjesto za žene preživjele nasilje i obiteljsko nasilje“ koji je financijski podržalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Web stranica je još u izradi.