U utorak 29. studenog održana je online edukacija za predstavnice-ke udruga zainteresirane za provedbu rodne analize proračuna. Edukaciju su provele Petra Sinovčić i Katarina Križan.

Bila je to prigoda da se predstavi priručnik koji je namijenjen udrugama, a koji sadrži precizno pisane alate i metodologiju za provedbu rodne analize proračuna. Također su prezentirani rezultati studijske posjete Londonu s ciljem razmijene dobre prakse u primjeni rodne analize proračuna te najavljene edukacije za zainteresirane organizacije, a koje će se provesti u veljači slijedeće godine. Priča o rodnom proračunu u Hrvatskoj je zanemarena i zapravo nije razvijana posljednjih petnaest godina. S druge strane, rodno osjetljivi ili rodno odgovorni proračun je dobar put za odgovorno i održivo financiranje  programa prevencije i borbe protiv nasilja nad ženama, obiteljskog nasilja odnosno rodno uvjetovanog nasilja, ali i rodne pravde i jednakosti općenito.

Studijska posjeta realizirana je kao dio projekta udruge Domine „Cijena nasilja protiv žena – metodologija i alati za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i u obitelji“ („The cost of violence against women – methodology and tools for prevention and combating“) čiju provedbu s iznosom od 100.000, 00 kn podržava Britansko veleposlanstvo u Zagrebu.

Edukacija za zainteresirane predstavnice-ke organizacija civilnog društva održana je kroz projekt „Rodni proračun kao put k održivoj politici sprječavanja i borbe protiv nasilja nad ženama i u obitelji u lokalnoj zajednici“ financiran od strane Active Citizens Fund Hrvatska.

Web stranica je još u izradi.