Domine, kao članice Ženske mreže Hrvatske 27. siječnja supotpisale su  poziv prema Vijeću Europske unije i državama članicama da ulože maksimalne napore u zaštiti žena i djevojaka od nasilja nad ženama i u obitelji.

Vijeće Europske unije (Council of the European Union) počinje raspravljati o Prijedlogu Direktive o suzbijanju nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja.

Ženska mreža Hrvatske, kao članica European Women’s LobbyEuropean Women’s Lobby  poziva Republiku Hrvatsku Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske i sve države članice EU-a da podrže Prijedlog Direktive i zaštite žene i djecu diljem EU-a.

1 od 3 žene trpi fizičko i/ili seksualno nasilje u EU-u.  Države članice moraju iskoristiti priliku da kriminaliziraju silovanje i genitalno sakaćenje žena kao seksualno iskorištavanje na razini EU-a.

Izjava Europskog ženskog lobija možete preuzeti na slijedećem linku:https://womenlobby.org/Time-to-deliver-Recognise-rape-as-sexual-exploitation-at-EU-level?fbclid=IwAR2Icl2To_-TDgNHgxibJc9G4-gENwmYtXqvYd7scoHH1oPGX9vuMCPZIXc