Mirjana Kučer, jedna od koordinatorica Ženske mreže Hrvatske i Petra Sinovčić, sudjelovale su ispred Ženske mreže Hrvatske u radu 68. sjednice Komisije za status žena UN-a (UN CSW68)koja se ove godine održavala u vremenu od 11. do 22. ožujka u New Yorku. U fokusu ovogodišnjeg CSW68 bila je rasprava o tome na koji način ubrzati postizavanje rodne ravnopravnosti te doprinijeti osnaživanju žena i djevojaka rješavanjem problema siromaštva i razvijanjem institucija i financiranja kroz rodnu perspektivu.

Predstavnice delegacije ŽMH sudjelovale su u radu CSW u prvom tjednu od 11 do 17. ožujka. Delegaciju Ženske mreže Hrvatske pored dviju predstavnica Domina, činile su i druge dvije koordinatorice ŽMH Sanja Juras, izvršna koordinatorica i Bojana Genov iz Udruge za zdravo odrastanje „Idem i ja“ iz Malog Lošinja te Željka Sartori iz Centra za ženske studije i Hrabrih sestara iz Zagreba.  Ženska mreža Hrvatske nakon dugo vremena činila je službenu delegaciju Hrvatske uz državnu tajnicu Margaretu Mađarić, te Kristinu Kulić iz AŽKZ iz Zagreba.

Ženska mreža Hrvatske imala je veliki uspjeh u lobiranju  Vlade RH te su  nakon dugo godina predstavnice nevladinih ženskih  organizacija bile uključene u službenu delegaciju na godišnjem zasjedanju UNCSW.

Stalni predstavnik pri Ujedinjenim narodima Hrvatske Ivan Šimonović održao je govor na otvaranju te istaknuo suradnju sa ženskim organizacijama civilnog društva. Ženska mreža uspješno je sudjelovala u procesu zagovaranja te je svoje primjedbe na Zero Draft dostavila  Vladi. Prije samog odlaska na CSW68 predstavnice ŽMH imale su službene sastanke s Vladom, Ministarstvom vanjskih poslova i Ministarstvom socijalne skrbi te Stalnom misijom s kojom je sastanak  održan putem ZOOM platforme. Nakon sudjelovanja na otvaranju CSW68 predstavnice ŽMH, uključene u delegaciju imale su službeni sastanak u Stalnoj misiji u New Yorku. Razgovaralo se o reformi CSW-a kako bi se uključilo više ženskih organizacije civilnog društva, komentarima ŽMH u vezi s dogovorenim zaključcima i planovima za iduću godinu, uključujući mogućnost organiziranja tematske sjednice o femicidu i nasilju nad ženama.  Po povratku ŽMH organizirat će okrugli stol u Zagrebu na kojem će biti predstavljeni zaključci ovogodišnje CSW68.

Web stranica je još u izradi.