Radionice art terapije odvijale su se u Dominama u vremenu od 29. studenog do 2. prosinca, a vodila ih je umjetnica Andrea Resner.

Art terapija nam daje priliku za uviđanjem, strukturiranjem i procesiranjem misli i osjećaja, a ove godine radionice su posvećene radu na sebi kroz povezivanje s našim pretkinjama. Uz rad na sebi ovo je kreativan način povezivanja i odavanja počasti našoj ženskoj liniji, naglasila je voditeljica radionica, Andrea Resner.

Cilj ovog ciklusa radionica je da svaka polaznica izradi svoj prenosivi oltar. Oltari se prvenstveno izrađuju od tkanina (pogotovo starih tkanina koje su koristile naše pretkinje) te još ponekih predmeta koje svaka polaznica odabere da želi uklopiti u svoj oltar.

Ova vrsta oltara nije fiksirana za određeno mjesto, već su to oltari koji uvijek mogu putovati s nama i možemo ih rasprostrijeti kad god osjetimo potrebu da se povežemo sa svojom ženskom linijom ili poželimo nekoj od pretkinja odati počast.

Kroz povezivanje sa ženskom linijom povezujemo se s našim korijenjem što nam daje stabilnost i osjećaj podrške u životu. Ova vrsta povezivanja s našim majkama, bakama i prabakama, kao i ručni rad kroz koji ćemo izraditi oltare, ključne su stavke ženskog zdravlja i vitalnosti.

Terapijski rad kroz korištenje različitih likovnih tehnika, kao i suradnja s umjetnicama dio je dugogodišnje prakse udruge Domine. Ovaj ciklus radionica dio je jednogodišnjeg projekta „Savjetovalište kao sigurno mjesto za žene preživjele nasilje i obiteljsko nasilje“, te trogodišnjeg projekta “Mreža ženske podrške” koji je financijski podržalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Web stranica je još u izradi.