Udruga Domine i ove je godine u suradnji s Apsolute Work Out fitness centrom u Splitu tijekom vikenda, 26. i 27. studenog održala besplatne tečajeve samoobrane za korisnice savjetovališta te sve zainteresirane za ovaj program prevencije i podrške u borbi protiv nasilja nad ženama.

I ove godine u sklopu međunarodne kampanje #16danaaktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama udruga Domine organizirala je besplatni tečaj samoobrane za žene. Tijekom ovog vikenda više od trideset polaznica završilo je jednodnevni tečaj osnove samoobrane tehnikom Krav Maga. Na tečaju su polaznice imale prigodu naučiti kako prepoznati i suočiti se u situaciji verbalnog konflikta, fizičkog uznemiravanja, pokušaja udarca ili hvatanja za kosu, pokušaja povlačenja i opasnih hvatova te naučiti kako se obraniti, ali i kako neutralizirati neugodnu situaciju, kontrolirati svoje reakcije u stresu i donositi odluke pod pritiskom.

Tečaj se provodi kao dio projekta „Savjetovalište kao sigurno mjesto za žene preživjele nasilje i obiteljsko nasilje“  financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Grada Splita.

Web stranica je još u izradi.